Vaasje Koninklijk Koper

  • Beschrijving
De liefde tussen koning Willem-Alexander en koningin Máxima én de liefde voor kristalglas zijn verenigd in het nieuwe Oranjevaasje ‘Koninklijk Koper’, dat Royal Leerdam Crystal en het Nationaal Glasmuseum samen uitgeven. Bijna 13,5 jaar geleden vroeg ‘onze’ toenmalige prins, Máxima Zorreguieta ten huwelijk op het ijs te midden van ijskristallen. Nu is deze liefde voor eeuwig vastgelegd in kristalglas.

Marcel Wanders (Boxtel, 1963) is één van de meest toonaangevende ontwerpers van dit moment. Hij is internationaal bekend om zijn meubelen, interieurs en eigenzinnige art direction en werkte al eerder met het materiaal glas.

Wanders ontwerpt voor het 12,5 jarig huwelijk van het koninklijk paar een klassiek geribd Oranjevaasje in Cristal Superieur, het meest zuivere kristal van Europa. Hij heeft gekozen voor een traditionele bolvorm met twaalf en een halve optieklijn die het koperen jubileum symboliseert. De oranje geribde kelk wordt elegant gedragen door een kristalheldere voet. Het Oranjevaasje wordt mondgeblazen en handgevormd door meester glasblazer Marco Lopulalan. Naast het vervaardigen van de uitgebreide collectie van Royal Leerdam Crystal is Lopulalan als één van de weinige glasblazers in Nederland gespecialiseerd in het maken van kelken en drinkglazen.

Sinds 1927 worden de beroemde Oranjevaasjes bij belangrijke gebeurtenissen binnen de koninklijke familie en bij zaken van landelijk belang uitgebracht. De Oranjevaasjes zijn zeer geliefde verzamelobjecten.
Momenteel nog niet bij ons te koop!