Nederlandse schilders

!

Arie Zwart - Een zwervend bestaan

Boek Monografie van Arie Zwart  'Een zwervend bestaan'.
Werkelijk een schitterend boek, echt een aanwinst voor iedere liefhebber. Vele mooie grote kleurenafbeeldingen. Het boek geeft een zeer goede indruk van de veelzijdigheid in het werk van A.J. Zwart.

Arie Zwart schilderde landschappen, boerderijen, poldersloten, bloemstillevens en interieurs.
Een omvangrijk oeuvre. Zwart was een meester in het weergeven van het juiste licht, sfeer en stemming.

Gegevens;
Auteurs: Raymond Baan en Be Doorten
Omvang: 112 pagina's met ruim 85 afbeeldingen in kleur.
Formaat: 24 x 30 cm.

Arie Zwart - Ibiza de sfeer toen en nu

Een uniek en zojuist verschenen boek over het werk dat Arie Zwart maakte op Ibiza. Ca. 35 afbeeldingen van Ibiza schilderijen, aangevuld met foto's van het eiland ruim 50 jaar later. De sfeer is absoluut nog herkenbaar. De kleuren nog even intens als op de schilderijen. Naast de ca. 35 Ibiza werken ook nog ca. 10 afbeeldingen van andere Spaanse en Franse schilderijen.

Gegevens;
Auteur: Antiek- en Kunsthandel Van de Water en Brugman.
Omvang: 44 pagina's.
Formaat: 20 x 25 cm, paperback.
Op dit moment uitverkocht!

Jo Koster 1868-1944

Klaas Roodenburg, Renske van der Linde-Beins, Onno Maurer
De schilderes Jo Koster had een avontuurlijk karakter. Na een kunstopleiding aan de Rijks-Normaalschool in Amsterdam en de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam verbleef ze van 1894 to 1897 in Parijs en Brussel. Met name in Brussel kwam ze in aanraking met de internationale moderne kunst via de kunstenaarsbewegingen Les Vingt en La Libre Esthétique. Ze raakte in de ban van het neo-impressionisme en vervaardigde jarenlang kleurrijke schilderijen in streepjes- en stippeltechniek. In verschillende landen in Europa, maar ook in Nederland, met name in Staphorst, ging Jo Koster op zoek naar het ‘onbedorven’ bestaan op het platteland. Ze voelde zich verbonden met de bewoners: boeren(arbeiders), vissers en ambachtslieden, die net als zij met handenarbeid hun brood verdienden en die zij liefdevol en aandachtig portretteerde.
Haar leven en werk wordt in deze publicatie uitgebreid beschreven en afgebeeld.

Gegevens;
Paperback
120 pagina's
80 kleurenfoto's
40 zwart-witfoto's
ISBN 90 400 8787 3
Nederlands/Engels

Jopie Huisman - Schilder van het mededogen

Schilder van het mededogen is een term die zowel Jelle Zijlstra als Freek de jonge gebruikte bij de opening van het Jopie Huisman Museum. Jopie heeft altijd een voorkeur gehad en behouden voor de kleine mens, de arme van geest, de zachtmoedige, die in de zogenaamde marge van de maatschappij voorbijschuifelt. Hij portretteert het hem dierbare kleine van mensen op schilderijen met afgedankte en weggeworpen kleding en schoeisel. Door zijn fabelachtige concentratie weet hij zijn liefde voelbaar te maken voor anderen. Dat hem dat lukt kan worden geteld aan de meer dan een miljoen bezoekers in de eerste tien jaar van het Museum.
Nederlands - Hardcover - 216 pagina's.

Josef Israëls - uniek drukwerk

Zeer bijzonder boekwerkje uit 1904!
Uitgeven door Onze Kunst in Antwerpen n februari 1904.
Ruim 30 pagina's over Josef Israëls met 30 afbeeldingen van werken.
Voor de liefhebber van het werk van Josef en Isaac Israëls echt een bijzonder boekje.
Gezien de leeftijd is het natuurlijk niet meer nieuw, een pagina voorzien van plakband,
maar anderzijns is het ook weer in prima conditie. Het is natuurlijk 109 jaar oud.

Isaac Israëls - De Schilder

Isaac Israels - De Schilder (1865 - 1934)
Een eeuw na zijn geboorte is dit boek uitgegeven t.g.v. een tentoonstelling in het Singer Museum in Laren (N.H.). Het boek is voorzien van 100 afbeeldingen en een biografie.
Al met al een erg leuk boekje waarvan destijds (in 1965) slechts een beperkte oplage is verschenen.

Het gaat hier om een zogenoemd 'gebruikt' boek maar wel in een perfecte toestand.
Dit boek is inmiddels verkocht !

Isaac Israëls

"The sunny world of a Hague cosmopolitan"
Een erg mooi boek met veel kleuren afbeeldingen over het leven en werk van Isaac Israels.
Als zoon van de Haagse School schilder Jozef Israels, stortte Isaac zich rond 1900 in het bruisende grotestadsleven. De modehuizen Hirsch in Amsterdam en Paquin in Parijs namen hem op in de wervelwind van de Haute Couture. Hij kreeg zelfs toestemming om in de kleedruimten de mannequins te portretteren.
Als kunstenaar weet Isaac Israels tot op de dag van vandaag een groot publiek te fascineren.
Dit boek geeft een goed overzicht en is een aanwinst voor liefhebber van zijn werk.


Gegevens
;
123 pagina's
Uitgegeven in 1991.
Veel prachtige kleuren afbeeldingen.

Kees Verwey - De kunst van het aquarelleren

'Als je begint moet je al dadelijk zo'n prettig gevoel hebben van: nou ik ga leuk met die mooie marterpenseel in dat potje water roeren. O, dan ga je eigenlijk pas goed genieten van de zachte vloeiing van die eerste streek op het maagdelijk wit papier.'
Zo beschreef de schilder Kees Verwey (1900-1995) het genot van het aquarelleren in een brief aan zijn geliefde moeder.
De keren dat deze grote kunstenaar zich door de zachte vloeiing van de eerste streek liet verleiden, zijn niet te tellen. In de Collectie Kees Verwey, die door het Haarlemse Frans Halsmuseum wordt bewaard, getuigen honderden stillevens, portretten, interieurs en reisschetsen van Verwey's meesterschap in de kunst van het aquarelleren. Zeventig hoogtepunten uit deze verzameling zijn in dit boek bijeengebracht. Zeventig onderzoeken naar de zeggingskracht van kleur en de doorschijnendheid van het
licht.
Naast de schilderingen wordt uiteengezet hoe Kees Verwey de wonderbaarlijke transparantie in zijn aquarellen bereikte. Aan de hand van details wordt verklaard hoe hij zijn palet 'gebruikte'. Wat geheim blijft, is de bron van de tijdloze schoonheid van de zeventig kunstwerken. Die is en blijft besloten in de kunst van Kees Verwey. Nederlandstalig Paperback met flappen Formaat 22 x 28 cm 112 pagina's 75 kleurenillustraties 15 zwart-witillustraties Juni 1997

Vincent van Gogh - My Brother Vincent

Dit is een verhaal over twee broers, Theo en Vincent van Gogh. Theo wordt kunsthandelaar en Vincent besluit kunstenaar te worden. Tijdens hun leven schrijven ze elkaar honderden brieven. In dit boek vertelt Theo over Vincent’s leven. Theo is inmiddels succesvol kunsthandelaar in Parijs. Vincent komt bij Theo wonen. Hij begint te experimenteren met verfstreken en kleuren. Theo geeft geld aan zijn broer zodat hij kan doorwerken, want Vincent verkoopt bijna niets.
Na twee jaar verlaat Vincent de drukke stad en vertrekt naar Zuid-Frankrijk op zoek naar helder licht. Hij maakt er de prachtigste schilderijen.Vincent raakt in de war, hij heeft het erg moeilijk. Theo maakt zich zorgen en denkt veel terug aan hun onbezorgde jeugd. Theo is bang dat het niet goed zal aflopen met zijn broer.

Gegevens;
Bound
64 pagina's
64 kleurenfoto's
Engelse uitgave.