Glas

!

Copier Compleet - paperback

Gratis verzending!
Het oeuvre van A.D. Copier (1901-1991). In samenwerking met het Nationaal Glasmuseum verschijnt nu het complete oeuvre van de meester van het glas Andries Copier: Copier compleet. Met bijna 2000 werken en meer dan 1200 illustraties in kleur wordt een zeer uitgebreid overzicht gegeven van zijn ontwerpen voor gebruiksglas, Serica en Unica. De publicatie van Copier compleet vormt het hoogtepunt van het Copier Research Project.

Andries Copier (1901–1991) is de grootste glaskunstenaar die Nederland ooit heeft gekend. In de lange periode dat hij aan de glasfabriek Leerdam was verbonden heeft hij de naam ‘Leerdam’ internationale bekendheid bezorgd. Zijn Gilde-servies behoort tot de canon van het Nederlandse ontwerp. Zijn unica zijn wereldberoemd en zijn vermogen om originele en aantrekkelijke ontwerpen te maken tegen een lage prijs heeft de ontwikkeling van industriële ontwerpen in glas fundamenteel beïnvloed.

Voor de publicatie werd voor het eerst onderzoek gedaan in het complete tekeningen archief en de verkoopcatalogi van de glasfabriek Leerdam. Door informatie uit verschillende bronnen te combineren onstaat het meest complete beeld tot nu toe van het omvangrijke en veelzijdige oeuvre van deze meester van het glas. Specialisten belichten technische aspecten van zijn werk, maar ook de inspiratiebronnen van de meester, en de betekenis van zijn werk voor de ontwikkeling van de glaskunst.

Paperback (herdruk), 512 pagina's, formaat: 24 x 30 cm.
Het boek is dusdanig mooi, groot en zwaar dat het als pakket verzonden wordt.

Andries Dirk Copier

Een antiquarische boek.
Het boek Andries Dirk Copier van Marc Heiremans 'Leerdam glas 1923 - 1971.
Unica, serica en gebruiksgla.
Een praktisch en mooi naslagwerk voor de verzamelaar van glas van A.D. Copier.
Het is een gebruikt boek - antiquarisch.

Trilogie in glas A,D. Copier

A.D. Copier. Trilogie in glas. Boek uit 1991.
Uitgegeven ter gelegenheid van zijn 90ste verjaardag.
Ingenaaid, hardcover, stofomslag, 90 afbeeldingen in kleur, ongenummerde pagina\'s, Nederlands-, Engels- en Duitstalig, tekeningen op calceerpapier, essay van Helmut Ricke. Het boek is niet nieuw maar in zeer goede toestand.

A.D. Copier

Andries Dirk Copier (1901-1991) begon zijn loopbaan bij de Glasfabriek Leerdam in 1914. Als een van de eerste industriële ondernemingen in Nederland streefde deze fabriek ernaar om in samenwerking met kunstnaars een esthetisch verantwoord, eigentijds product te maken dat onder de naam van de kunstnaar op de markt werk gebracht. Aan de realisatie van dit streven heeft Copier in belangrijke mate bijgedragen.

Met zijn functioneel ontworpen gebruiksglas, bereikt Copier een ongekend groot nationaal publiek. Zijn meer exclusieve Unica hebben nu ook wereldwijde erkenning gekregen en zijn als verzamelobjecten fel begeerd. Afgezien van zijn ontwerpen in glas heeft Copier in vele andere opzichten het gezicht van Glasfabriek Leerdam bepaald. Zo was hij initiatiefnemer van de glasschool die aan de fabriek werk verbonden. Zijn vrije werk, dat hij tot het einde van zijn leven heeft vervaardigd, was het resultaat van een voortdurend experimenteren. Al deze aspecten komen in deze publicatie uitvoerig aan bod.

Gegevens;
Gebonden
112 pagina's
100 kleurenfoto's
Nederlands

Catalogus A.D. Copier 1986

Catalogus A.D. Copier "Filigrane Interfenti".
Nieuwe Unica A.D. Copier.
Uitgegeven ter gelegenheid van de tentoonstelling in 1986 in het Gemeentemuseum te Arnhem. Erg veel mooie grote kleurenafbeeldingen.

Geperst Glas uit Leerdam

Boek "Geperst Glas uit Leerdam", auteur Thimo te Duits,
publicatie van het Glasmuseum Leerdam & het Drents Museum Assen. 152 pagina's, zw / kl. Gebruikt maar in goede toestand.
Jaar 1991
Breedte 22 cm. / 8,7 inch
Lengte 27,5 cm. / 10,8 inch
valkema_000

Sybren Valkema

Genummerd (206) en gesigneerd door de kunstenaar Sybren Valkema (1916-1996).
Dit boek is in opdracht van het Comite Sybren Valkema tot stand gekomen naar aanleiding van Valkema's vijftigjarige activiteit op het terrein van het moderne glas. 80 Pagina's.
ISBN: 90-6801-423-4. De Prom 1994.
Dit boek is 2e hands en in prima conditie.

Catalogus 1937 Leerdam

Heruitgave van de verkoopcatalogus Kunstnijverheidscollectie van de N.V. Nederlandsche Glasfabriek Leerdam 1937. Erg veel informatie over vazen, schalen, waterstellen en ook veel afbeeldingen over de plastieken van Stef Uiterwaal, Lucienne Bloch en Jules Vermeire.
maastricht kristalunie_000

Catalogus Kristalunie Maastricht 1932/1933

Reprint van de bijzondere door Willem Rozendaal ontworpen catalogus uit 1932-1933 voor de Kristalunie, met ontwerpen van Eissenloeffel, Jan de Meyer, Ed. Cuypers en Rozendaal zelf.

1992, 30 pag., geïllustreerde ringband
ISBN 978-9074213-03-8

Kristalunie Maastricht

Een boek dat een duidelijk overzicht geeft van de veelzijdigheid van de produktie van de Kristalunie Maastricht tussen 1925 en 1977. Aan veel tot nu toe min of meer anoniem glaswerk kan nu een naam worden gegeven. Veel informatie en foto's over het werk van de glaskunstenaars H. Cuypers, J. de Meijer, J. Eisenloeffel, P. Zwart, W. Rozendaal, G. Bellefroid en M. Verboeket.